Ilyen volt a Mozdulj! Nap a Mobilitási Héten

Rajzpályázattal és jétékosan oktató kerékpáros programokkal vártuk a fiatalokat a Közlekedési Múzeumnál.

 

Szinte egész napos programot szerveztünk a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal közösen a legfiatalabb közlekedőknek. A nap témája a Mobilitási Hét szlogenje, a “Mozdulj a jó irányba” vezérelve volt.

A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum előtt már déltől indultak a kerékpáros programok. A bicajozók versenyezhettek egymással, az idővel, az épített és természetes pályákon és persze ismerkedhettek a kerékpárosokra is vonatkozó, de viszonylag felszínesen ismert Közlekedésrendészeti Szabályzattal. Ezt röviden KRESZ-nek hívjuk...

A Mobilitási Hét szlogenjének napján adták át a “Mozdulj a jó irányba” rajzpályázat díjait. A minisztérium azt kérte, hogy az alkotásokban határozottan jelenjen meg a "jó irány", azaz, hogy az alkotó milyennek képzeli az élhető várost. A pályázat célja az volt, hogy tudatosítsa: a jelenlegi közlekedési szokások, különösen a személygépkocsik előnyben részesítése a városi közlekedésben komoly egészségügyi kockázatokat rejthet.
Azok a gyerekek, akiket szüleik nap, mint nap autóval utaztatnak, nem szereznek elég tapasztalatot a városi gyalogos és tömegközlekedésben. Kijelenthetjük, hogy jelenlegi állapotukban a nagyvárosok nem biztonságosak gyerekeink számára.

Ezért írta ki a minisztérium a páylázatot, amelyben arra volt kíváncsi, hogyan képzelik el a gyerekek a "jó irány" megvalósulását, vagyis hogy érvényesülhet az idei Mobilitási Hét mottója: Mozdulj a jó irányba?

A pályázatra beérkezett közel 1000 alkotás készítői közül közel nyolcvanan vehettek át át kerékpárokat, bukósisakokat, rollereket, e-bookot, multimédiás lejátszókat és okleveleket. A legeredményesebb pályázatok – és így a nyerteseik is – Szolnokról, Debrecenből, Nyíracsádról, Berettyóújfaluról, Mohácsról valamint a vajdasági Szabadkáról és Hajdújárásról érkeztek.
2012-09-27 11:25:21
Vissza...


Nyelvek:
2012 mobilitási hét vége

BUDAPEST 2012

Közreműködők
Regisztráció
Partnereink
Hasznos linkek
Keress minket
Híreink
Főoldal
Mozgásban a város
Mozgásban a világ
További híreink
Céljaink
Az Európai Mobilitási Hét célja, története
Az Európai Mobilitási Díj
A Karta
Európai Mobilitás Hét Budapest
"Forgalmival a vasúton!"
Autómentes Andrássy Korzó
FIDELIO 2012
Sétálj! Nap
TeARTrum Fesztivál 2012
Terézváros Korzója
Tudta-e?
Város és blog
Rólunk
Kapcsolat
Regisztráció
Impresszum
Jogvédelmi nyilatkozat

Copyright © 2012 Konkam Stúdió - Minden jog fenntartva!