Ilyen volt a Sétálj! Nap a Mobilitási Héten

A sétát és a várost is megkedveltettük a réstvevőkkel.


A városban többféleképpen lehet közlekedni. Motorizálva utazunk benne nagy távolságokra, bicajozunk a közelebbi helyekre és végül - és sajnos tényleg végső esetben - sétálhatunk is.

Pedig sétálni izgalmas. A séta örömét azok az apróságok adják, amelyeket se buszból, se villamosról, se autóból, de még bicajról sem veszünk észre.

Apró jelek a város épületein, cizellált díszek, eseményeket és állapotokat bemutató táblák. Vagy egyszerűen a kirakatok.

Tudta például, hogy hány híres embernek, nagy felfedezésnek, jelentős történelmi eseménynek vagy irodalmimegszületésének volt helyszíne Budapest? Persze biztosan mindenkinek beugrik egy-két legendás helyszín, de a Sétálj! napon ezeket nagy adagban fedezhették fel a résztvevők kellemesen megmozgató, rövid távokon.

A Sétálj! Napra megnyerhető jegyeket gyorsan elkapkodták a Facebook játékainkon, amiből örömmel vontuk le azt a következtetést, hogy a sétákra, főleg a szervezett, eseményekkel és élményekkel teli sétákra igenis igénye van a Budapest utcáin kószálóknak.

Csendes költővacok, arany ortodox templom, vidám zöld kert, könyvek ájtatos birodalma, ósdi műhely vagy passzázsház, Budapest vallási életének jelentős pontjai, a ferencvárosi étkezdék egykori világa, vagy Mikszáth, Krúdy, Jókai vagy Szabó Lőrinc elhullajtott emlékei - mind része volt a Sétálj! Nap programjainak.

Mivel az idő sem tréfált meg bennünket, ezért nyugodtan mondhatjuk: aki részt vett, megszerette használni a lábait. És még jobban megszerethette a várost is, amely fölfedte a titkait.2012-09-27 01:31:06
Vissza...


Nyelvek:
2012 mobilitási hét vége

BUDAPEST 2012

Közreműködők
Regisztráció
Partnereink
Hasznos linkek
Keress minket
Híreink
Főoldal
Mozgásban a város
Mozgásban a világ
További híreink
Céljaink
Az Európai Mobilitási Hét célja, története
Az Európai Mobilitási Díj
A Karta
Európai Mobilitás Hét Budapest
"Forgalmival a vasúton!"
Autómentes Andrássy Korzó
FIDELIO 2012
Sétálj! Nap
TeARTrum Fesztivál 2012
Terézváros Korzója
Tudta-e?
Város és blog
Rólunk
Kapcsolat
Regisztráció
Impresszum
Jogvédelmi nyilatkozat

Copyright © 2012 Konkam Stúdió - Minden jog fenntartva!