Mindenkinek sikerült és mindenki nyert

Elindult és sikeresen le is zajlott az Európai Mobilitási Hét első eseménye, a Közösségi Közlekedés Napja a Belvárosban.


Sikeres volt az eddigi leginteraktívabb Közösségi Közlekedési Verseny. Az Európai Mobilitási Hét hétfői eseményén a Juventus rádió, T-Systems, az Urbanista és az Egy nap a városban bloggerei, a MÁV, a Volán, a Funzine és a Levegő Munkacsoport indított csapatokat.

A feladatok java része Budapest történelmi eseményeihez és helyszíneihez kötődött. Az internethasználat engedélyezett volt, sőt kötelező, hiszen a megtalált budapesti kincsekről Facebook posztokat vártunk a budapesti Mobilitási Hét oldalára.

A versenyzők kivétel nélkül szuperül teljesítettek - és közben remekül szórakoztak. A kérdések nem konkrét helyszínre vagy eseményre voltak kíváncsiak, hanem összefüggéseket kerestek egy-egy meglátogatott helyszín és esemény között: 

Például: Az Egyetem térhez közel jövőbeli egyházi személyről elnevezett utca és alföldi
kereskedő városról elnevezett utca sarkán áll Hild József által 1841-ben tervezett ház.
Figyeld meg a homlokzatát és az egykor itt folyó közlekedés egy nyomát találod.
(A troli felsővezeték tartójának nyoma még látszott a falban. A kérdés az volt, mikor állt forgalomba az első troli)

A testet és szellemet egyaránt megmozgató versenyben végül a Funzine csapata Fair Play díjat kapott, hiszen nem csak kitűnően oldották meg a feladatokat, de a csapattársaikat is figyelmeztették egy fölmerült probléma kapcsán. A közérdekű információ megosztása nemcsak sportszerű volt, de hasznos is - ezért a Fair Play kitüntetés.

Az Urbanista és az Egy nap a városban bloggerei az Alternatív Megközelítés díjával gazdagodtak, míg a Volán játékosai túl is teljesítették a város felderítésére vonatkozó kéréseinket.

A Középkori városfal egy darabját ugyanis nem találták azon a helyen, ahová mi jelöltük (ott volt), de addig keresgéltek a környéken, míg egy épület alagsorában nem bukkantak egy másik ereklyére, a városfal egy másik, kevésbé ismert, de máig álló részletére.

 

Az eljutási versenyt a pontszámok alapján végül a FUNZINE | SEE YOU THERE csapata nyerte. A második helyezett a Volánbusz csapata, a harmadik pedig a Házmester B csapata lett, azaz az Egy nap a városban és az Urbanista blogok szerzői.
 2012-09-18 17:02:24
Vissza...


Nyelvek:
2012 mobilitási hét vége

BUDAPEST 2012

Közreműködők
Regisztráció
Partnereink
Hasznos linkek
Keress minket
Híreink
Főoldal
Mozgásban a város
Mozgásban a világ
További híreink
Céljaink
Az Európai Mobilitási Hét célja, története
Az Európai Mobilitási Díj
A Karta
Európai Mobilitás Hét Budapest
"Forgalmival a vasúton!"
Autómentes Andrássy Korzó
FIDELIO 2012
Sétálj! Nap
TeARTrum Fesztivál 2012
Terézváros Korzója
Tudta-e?
Város és blog
Rólunk
Kapcsolat
Regisztráció
Impresszum
Jogvédelmi nyilatkozat

Copyright © 2012 Konkam Stúdió - Minden jog fenntartva!