A 2012-es év központi témája a fenntartható várostervezés

Az Európai Mobilitási Hét kampánya minden évben a fenntartható közlekedés egy-egy kiemelt témájára összpontosít, a résztvevő önkormányzatok erre összpontosítva állítják össze szeptemberi programjaikat azzal a nem titkolt szándékkal, hogy az intézkedések között minél több maradandó rendelkezés bevezetésére is sor kerülhessen.

A fenntartható városi közlekedés integrált tervezői szemlélettel érhető el, amely figyelembe veszi a városban és környékén elérhető valamennyi közlekedési módot. A Fenntartható Városi Közlekedési Terv (Sustainable Urban Mobility Plans, SUMPs) olyan intézkedéseket fog össze, amelyek lépésről lépésre közelítik egymáshoz az üzleti szektort és a lakosság közlekedési igényeit. Arra törekszik tehát, hogy egyensúlyt teremtsen a környezet minősége, a gazdasági fejlődés és a társadalmi egyenlőség között.

A folyamat felgyorsítása érdekében az Európai Bizottság elfogadtaVárosi Közlekedési Akciótervet (Action Plan on Urban Mobility), és a továbbiakban iránymutató anyagokkal, a viszonyítási alapok kijelölésével, valamint a városi közlekedéssel foglalkozó szakemberek oktató tevékenységéhez nyújtott támogatással segíti a helyi hatóságokat az Fenntartható Városi Közlekedési Tervek kidolgozásában.

A letölthető prezentáció (csatolmány) további tájékoztatást nyújt a fenntartható várostervezés témakörébenhttp://www.mobilityweek.eu/resources/events-and-training/2012-05-23 14:16:43
Vissza...


Nyelvek:
2012 mobilitási hét vége

BUDAPEST 2012

Közreműködők
Regisztráció
Partnereink
Hasznos linkek
Keress minket
Híreink
Főoldal
Mozgásban a város
Mozgásban a világ
További híreink
Céljaink
Az Európai Mobilitási Hét célja, története
Az Európai Mobilitási Díj
A Karta
Európai Mobilitás Hét Budapest
"Forgalmival a vasúton!"
Autómentes Andrássy Korzó
FIDELIO 2012
Sétálj! Nap
TeARTrum Fesztivál 2012
Terézváros Korzója
Tudta-e?
Város és blog
Rólunk
Kapcsolat
Regisztráció
Impresszum
Jogvédelmi nyilatkozat

Copyright © 2012 Konkam Stúdió - Minden jog fenntartva!