Szeptember 16. - A KÖZÖSSÉGI KÖZLEKEDÉS NAPJA

Az Európai Mobilitási Hét egyik magától értetődően központi témája a közlekedési igények közösségi közlekedés útján történő kielégítése. A közösségi közlekedésnek a szabadságot kell jelentenie a városi térségekben, és alapvetőnek kell lennie a megfelelő mobilitáshoz. Az Európai Unióban működő minden tömegközlekedési szereplő ki tudja aknázni a Mobilitási Hét nyújtotta alkalmat az intermodális közlekedési megoldások népszerűsítésére, és arra, hogy világos tájékoztatást adjon arról, hogy mely pontokon van átjárás a tömegközlekedés és más közlekedési módozatok között. Mindennek azt kell bizonyítania, hogy a tömegközlekedés a saját autó használatának jó alternatívája.

A Nap (szeptember 16. péntek) a Mobilitási Hét nyitó médiaeseménye, ahová meghívjuk a közlekedési és a környezetvédelmi államtitkárokat, továbbá a BKK, a közösségi közlekedési cégek vezetőit, a környezetvédő civil szervezeteket valamint a sajtót
 
 
A Közösségi Közlekedés Napjának rendezvénye egy játék, „városi közlekedési verseny”, amely a városon belüli közlekedést, napi ügyintézés modelljén alapul. Az akadályverseny három csapattal zajlik (közösségi közlekedés, kerékpáros, autós csapatok); feladatuk, hogy a városban megadott pontokat érintve, jussanak célba. A versenyzők a „városi eljutási verseny” egyes állomásain üzenetként az idén tavasszal az EU által kiadott kiadott „Útiterv az egységes európai közlekedési térség megvalósításáhozÚton egy versenyképes és erőforrás-hatékony közlekedési rendszer felé” című uniós ajánlás 2.5 pontjában szereplő „Tíz cél a közlekedési rendszer versenyképessé és erőforrás-hatékonnyá tételéhez” pontjait gyűjtik össze borítékokban, és a végén, a hajón ezeket ragasztjuk fel a falra.  (A sajtónak, de főleg a közvéleménynek lehetőség bemutatni, hogy ajánlás szintjén az unió már azt is kilátásba helyezi,, hogy 2030-ig (19 év múlva) a fele legyen a hagyományos meghajtású jármű az utakon.) 
A verseny tervezett útvonalán a közösségi közlekedés időbeli, környezetvédelmi előnyét és pénzmegtakarítását tudjuk fókuszba állítani.  


2011-09-06 02:28:33
Vissza...


Nyelvek:
2012 mobilitási hét vége

BUDAPEST 2012

Közreműködők
Regisztráció
Partnereink
Hasznos linkek
Keress minket
Híreink
Főoldal
Mozgásban a város
Mozgásban a világ
További híreink
Céljaink
Az Európai Mobilitási Hét célja, története
Az Európai Mobilitási Díj
A Karta
Európai Mobilitás Hét Budapest
"Forgalmival a vasúton!"
Autómentes Andrássy Korzó
FIDELIO 2012
Sétálj! Nap
TeARTrum Fesztivál 2012
Terézváros Korzója
Tudta-e?
Város és blog
Rólunk
Kapcsolat
Regisztráció
Impresszum
Jogvédelmi nyilatkozat

Copyright © 2012 Konkam Stúdió - Minden jog fenntartva!